Bröllopsförsäkring

Ett bröllop är ju, by far, det största kalas man någonsin kommer anordna och i Sverige läggs i genomsnitt 80-100000 kr på en bröllopsfest med allt som det innebär. Men vad händer då om bröllopet skulle bli inställt? Brudgummen kanske får magsjuka, bruden bryter benet i en halkolycka eller brudparets son kanske åker in akut på sjukhuset med falsk krupp. Ett vulkanutbrott på Island kanske hindrar över 50% av gästerna att ta sig fram, vigselförrättaren kanske uteblir eller också har myndigheterna stängt cateringföretaget ni anlitat. Alla dessa eventualiteter är ju inte särskilt troliga att hända, men OM det sker nåt oförutsätt är det skönt att ha en försäkring som täcker detta.

Idag finns det faktiskt försäkringar som man kan teckna utifall att något förutsett skulle hända. Fler och fler försäkringsbolag har börjat med detta. Några exempel är Atava, Sveland och Solid. Flera försäkringar är dessutom under uppbyggnad och kommer kunna tecknas inom kort.

Förutom inställt bröllop täcker försäkringarna även stöld, förlust och skada, uteblivna leverantörer, förlorade depositionsavgifter, avbeställningsskydd på bröllopsresan och en del andra saker. Skönt att ha om nåt skulle gå fel med andra ord.

Priserna varierar från ca 800 kr och upp till 3000 kr, och är då beroende av hur mycket ersättning som faller ut vid olika scenarion. Jämför alltid och kolla vilken försäkring som passar ert bröllop bäst.

Att ha en försäkring är något jag rekommenderar, men hoppas ju så klart att ni slipper använda den och att allt blir som ni tänkt.

/Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0